grot thailnand jongens

Video: Thaise grotjongens maken het goed

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Eergisteren werden ze teruggevonden. Het voetbalteam dat nu al twaalf dagen vastzit in een Thaise grot. Helaas kunnen ze nog niet worden bevrijd, maar ze maken het momenteel goed. Dat blijkt uit een nieuwe video die in de grot is gemaakt. 

De twaalf jongens kwamen, samen met hun trainer, vast te zitten in de Tham Luang Nang Non-grot tijdens een teamuitje. Toen de grot tijdens een stortbui helemaal onder water liep, konden de jongens niet meer bij de uitgang komen. Meer dan duizend reddingswerkers zochten dagenlang naar de jongens, die 11 tot 16 jaar oud zijn. 

Gelachen

In een nieuwe video, vrijgegeven door de Thai Royal Navy, is te zien dat de jongens er rustig bij zitten. Van onder hun dekentjes zeggen ze hun naam en bedanken hun redders. Er wordt zelfs even gelachen, als één van de jongens bijna wordt overgeslagen.

Tekst loopt door onder video.

Boys trapped in Thailand comforted by rescuers

Duiken

Hoewel de jongens het goed maken - ze krijgen eten en drinken en de temperatuur in de grot is rond de 26 graden - zijn ze wel verzwakt. En de grote vraag blijft hoe de jongens veilig naar buiten kunnen. De grot staat helemaal onder water en de jongens zouden moeten leren duiken om tot een veilige plek te kunnen komen. En dat is nog niet zo makkelijk, zeggen deskundigen. De jongens domineren al dagenlang het nieuws in Thailand. Experts uit verschillende landen (bijvoorbeeld Amerika, Engeland en Japan) helpen mee met de enorme reddingsactie.

'Het gaat heel moeilijk worden om de jongens eruit te krijgen’, denkt Sander Evering. In de krant die vrijdag uitkomt kun je een interview lezen met deze ervaren Nederlandse grotduiker.

Anderen lazen ook: Vermiste jongens in Thaise grot gevonden!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren