Foto: ANP

Zware stormen teisterden Zuid-Europese landen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Het is noodweer in Zuid-Europa. De stormen Elsa en Fabien zorgden daarvoor flink wat chaos en onrust in verschillende landen. Zeker negen mensen kwamen om het leven.

Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië hadden de afgelopen dagen last van harde stormen, heel veel regen en golven van wel negen meter hoog. Elsa, de eerste grote storm, was nog maar net weg en Fabien, de tweede grote storm, zorgde alweer voor flink wat schade en overlast. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: ANP
In Napels in Italië zijn bomen omgewaaid.

Veel schade

Door de stormen raakten huizen beschadigd. Flink wat bomen vielen om, mensen zaten zonder stroom en rivieren overstroomden. Treinen en vliegtuigen konden zelfs niet meer rijden en vliegen. Door de stormen kwamen zeker negen mensen uit verschillende landen mensen om het leven. Het heftige weer lijkt nu voorbij en de voorspellingen voor de komende dagen zijn beter. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: ANP
Een overstroomde straat in Agueda in Portugal.

Schuim

In de Spaanse stad Galicia zorgde de storm niet alleen voor veel schade, maar ook voor veel schuim. De storm blies het witte schuim uit zee zo hard het land op, dat de straten wit waren. Hoe dat eruit zag kun je zien in het filmpje hieronder. 

Portugal, Spain hit by severe floods and wind from Storm Fabian

Anderen lazen ook: Dit is hoe een storm of orkaan aan zijn naam komt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren