autopook

Dit is het stoerste automerk volgens onderzoek Google

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Bij stoere automerken denk je al gauw aan Mercedes, BMW of Audi. Maar toch is dat niet het merk dat tieners het coolste vinden, zo blijkt uit een studie van Google die de naam ‘It’s lit – a guide to what teens think is cool’ draagt.

Innovatie

Gekeken naar merken in de autobranche vinden jongeren Tesla het coolste. Het innovatieve merk wordt op de voet gevolgd door BMW en ook Audi krijgt een prima beoordeling. De dagen van Chevrolet, Ford en Honda lijken in de tienerogen geteld. Zij worden als verre van cool beoordeeld.

Huh, wie?

Opvallend detail: er zijn de nodige tieners die nog nooit van het merk Tesla hadden gehoord.

Betrouwbaar

Merken die minder cool gevonden worden door jongeren zijn Axe en McDonald’s. Best verrassend gezien de hoge associatie met pubers in bijvoorbeeld marketing en reclame. Youtube, Netflix en Google zijn merken die wel stoer gevonden worden. Al blijft de betrouwbaarheid daarvan ietwat dubieus. Google voerde namelijk zelf het onderzoek uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren