Klaslokaal

‘Nieuwe klaslokalen? Geef ze ook vrouwennamen!’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

De school van Liv Jones (14) uit Groot-Brittannië krijgt een nieuw gebouw, met klaslokalen vernoemd naar beroemdheden. Leuk, vindt Liv, maar waar zijn de vrouwennamen? Ze begon een campagne voor evenveel vrouwen- als mannennamen.

In plaats van saaie vleugel-cijfercombinaties als A.21 en E.04 krijgen de klaslokalen van de Sir Thomas Fremantle School in Winslow namen van inspirerende beroemdheden. Goed plan, vond Liv. Maar toen hoorde ze de lijst met namen. Slechts een op de vijf was van een vrouw.

Petitie

Liv begon daarom een petitie om evenveel vrouwen- als mannennamen boven de deuren te krijgen. Inmiddels heeft ze al meer dan 3.600 handtekeningen binnen. Maar er zijn ook mensen die haar actie niet kunnen waarderen en haar een ‘feminazi’ noemen.

Rooms Of Our Own

De school heeft de namen nog niet aangepast. Op haar Facebookpagina Rooms Of Our Own (naar een essay van de Britse schrijfster Virginia Woolf) doet Liv alvast wat suggesties voor lokaalnamen. Wat dacht je van Yayoi Kusama, naar de Japanse kunstenaar en schrijver, of Katherine Johnson, de wis- en natuurkundige die belangrijke berekeningen maakte voor NASA? Op Twitter krijgt Liv al veel steun. Ook werd ze uitgenodigd voor de podcast The Guilty Feminist.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren