Houston orkaan Harvey

’s Nachts naar buiten? Niet in overstroomd Houston

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

De Amerikaanse staat Texas kampt met flinke overstromingen door orkaan Harvey. Vooral de stad Houston is zwaar getroffen. De burgemeester heeft een avondklok ingesteld tegen plunderingen.

Ondergelopen huizen, afgesloten wegen en overvolle opvangcentra: de 1,3 meter recordregen die in de afgelopen dagen op sommige plekken is gevallen heeft voor veel overlast en schade gezorgd in Texas. Dertigduizend mensen moesten hun huis verlaten en minstens achttien mensen zijn aan de gevolgen van de storm overleden.

Avondklok in Houston

De beelden van het ondergelopen gebied doen sterk denken aan de ravage die orkaan Katrina in 2005 in New Orleans aanrichtte. Omdat mensen zonder eten kwamen te zitten, werden daar winkels geplunderd. Dat wil de burgemeester van Houston voorkomen met een avondklok. Tussen middernacht en vijf uur ’s ochtends mag niemand naar buiten. Op die manier kan er ook niemand ’s nachts met zijn auto vast komen te zitten op de ondergelopen wegen.

Zon keert terug

Harvey, die ondertussen is afgezwakt tot tropische storm, trekt langzaam verder richting het oosten en bevindt zich nu boven de staat Louisiana. Een klein lichtpuntje voor inwoners van Houston: de ergste regen is over en vanaf donderdag gaat de zon weer schijnen. Al zal de overlast nog wel een tijd aanhouden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Schuilen voor de regen? Dat is dan 99 euro of Haai zwemt op snelweg. Echt of nep?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren