Beeld: Pexels

108.000 euro voor een banaan met ducttape

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

120.000 dollar betaalden mensen ervoor. Voor de omgerekend 108.000 euro kregen ze geen nieuwe auto of peperduur horloge. Ze kochten een banaan die met ducttape aan een muur is geplakt, het nieuwste werk van kunstenaar Maurizio Cattelan. 

Meer dan een jaar werkte kunstenaar Cattelan aan zijn kunstwerk Comedian. Hij maakte verschillende ontwerpen, bijvoorbeeld in hars en brons. Maar besloot uiteindelijk een echte banaan te gebruiken. Daar maakte hij drie kunstwerken van. Cattelan wil niks kwijt over de betekenis van zijn werken. De banaan met ducttape is inmiddels twee keer verkocht op een kunstbeurs in Miami. Het derde, en laatste, exemplaar is te koop voor 150.000 dollar, dat is omgerekend zo'n 135.000 euro. (De tekst gaat door onder de Instagram-post)

Gouden wc-pot

Cattelan maakt wel vaker bizarre kunstwerken. Zoals een spook-olifant, een oma in een koelkast en een gigantische middelvinger. Hij maakte eerder ook een wc-pot van 18-karaats goud, die wel 6 miljoen dollar waard is. Dat toilet kwam dit jaar nog in het nieuws omdat hij was gestolen uit het Bleinheim Palace waar hij werd tentoongesteld.

Anderen lazen ook: Bijna zestig jaar oude poep kunstenaar Manzoni te zien. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren