diefstal, jongeren, jeugdcriminaliteit

12-jarige Arnhemmer zit vast vanwege huisroof

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

In Arnhem is een 12-jarige jongen opgepakt omdat hij eind juli met drie anderen een huis zou hebben leeggeroofd. De recherche is de zaak aan het onderzoeken.

De drie andere verdachten zijn 16, 19 en 23 jaar oud. Ze zouden samen veel spullen uit het huis hebben meegenomen. De bewoners waren op dat moment op vakantie. Buurtbewoners sloegen alarm nadat ze zagen dat de deur en een raam beschadigd waren. De politie heeft hun huizen doorzocht, maar maakt niet bekend wat daar is gevonden. 

Jeugdstrafrecht

Jongeren van twaalf jaar oud vallen net onder het jeugdstrafrecht. Dat betekent dat ze een boete moeten betalen, een taakstraf krijgen of, in het uiterste geval, tot één jaar in een jeugdinrichting terecht komen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Taakstraf voor rapper Boef na springen op politieauto of Halt-straf voor ruim 17.000 jongeren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren