kostyuk

15-jarige tennisster Kostyuk blijft verbazen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een ware ontdekking wordt Marta Kostyuk genoemd. Vandaag won de tennisster de derde ronde van de Australian Open. Daarmee is ze de jongste speler die zo ver komt op een Grand Slam sinds 1997. 

De jonge Kostyuk won vandaag in Melbourne al vijf partijen inclusief de kwalificaties. Door haar zege op de Australische Rogowska werd ze de jongste speler sinds 1997 in de derde ronde op een grandslamtoernooi. Ze neemt die titel over van Mirjana Lucic-Baroni die dit behaalde op de US Open.

Elf partijen

Kostyuk is geboren in Kiev, Oekraine. Al op haar vijfde begon de jonge speelster met tennissen. Haar moeder Talina, een oud-speelster, is haar coach. En die jarenlange training heeft zijn vruchten afgeworpen. Vorig jaar won ze in Melbourne het juniorentoernooi en nu staat ze al elf partijen ongeslagen op Melbourne Park. Veel media noemen het jonge talent een tienersensatie en dé ontdekking van het toernooi.

JW 1516192766

Marta Kostyuk 1516192962

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Djokovic: tennisser of danser?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren