Screenshot videoclip 'Old Town Road' van Lil Nas X en Young Kio

19-jarige Nederlandse producer Young Kio scoort wereldwijde hit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Nee, deze keer hebben we het niet over Martin Garrix. Het is de negentienjarige Kiowa Roukema uit Purmerend die momenteel wereldwijd op nummer één staat. Hij maakte de beat voor ‘Old Town Road’, een nummer van Amerikaanse rapper Lil Nas X.

Kiowa, die als producer Young Kio genoemd wordt, maakte voor zijn plezier beats op zijn slaapkamer. Hij verkocht zijn instrumentale nummers op het internet aan andere artiesten voor nog geen honderd euro. Eén van die beats werd gekocht door Lil Nas X, die toen 'ie het kocht nog anoniem was.

Nummer één

Uiteindelijk maakte de Amerikaanse rapper er het nummer ‘Old Town Road’ van, een soort kruising tussen hiphop en countrymuziek. Dat viel in Amerika zo goed in de smaak, dat de track uiteindelijk op nummer één kwam te staan in de Amerikaanse hitlijst Billboard 100. Inmiddels is ‘Old Town Road’ meer dan 80 miljoen keer beluisterd op Spotify en staat het wereldwijd op nummer één in de hitlijst van de streamingsdienst.

Lil Nas X - Old Town Road (I Got The Horses In The Back) [Visualizer]

Geen country

Toch werd het nummer niet door iedereen met open armen ontvangen. Doordat het een soort countrynummer is, kwam ‘Old Town Road’ ook terecht in de countryhitlijst van Amerika. Daar waren veel liefhebbers van dat genre boos over. Ze vonden het niet genoeg op country lijken. Uiteindelijk besloot Billboard het nummer uit die hitlijst te halen.

Ook daar was niet iedereen het mee eens, waaronder de vader van Miley Cyrus. Countrylegende Billy Ray Cyrus vond het bannen van het nummer onzin en besloot daarom samen met Lil Nas X een versie op te nemen die wél country genoeg was. Het resultaat: een ‘Old Town Road remix’. En ja hoor, ook deze versie is terug te vinden in alle hitlijsten.

Lil Nas X - Old Town Road (feat. Billy Ray Cyrus) [Remix]

Anderen lazen ook: Rapper scoort met videoclip over donkere homoseksueel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren