Tara Fares

22-jarig Instagram-model neergeschoten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

'Ze maakte geen schijn van kans', zeggen de Iraakse media. Tara Fares werd neergeschoten  in Bagdad. Het Instagram-model werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar dat had al geen zin meer.

De 22 jaar geworden Tara was ooit Miss Irak met zo'n 2,5 miljoen volgers op Instagram. Irak is een erg conservatief land en Tara was dat helemaal niet. Ze leefde westerlijk en was een voorvechter voor vrouwenemancipatie.

Onderzoek

Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoek gestart naar Tara's dood. Er is nog niet bekend wie de daders zijn en waarom ze het model hebben vermoord. Veel mensen denken echter al wel te weten waarom Tara gedood is. Om haar eigenzinnige levensstijl.

Niet de eerste

Het model was niet de eerste invloedrijke vrouw in Irak die is vermoord. Eerder vorige week werd de 46-jarige Soad al-Ali ook al neergeschoten. Zij leidde protesten voor betere voorzieningen in Basra, Zuid-Irak, zoals drinkwater. Sommige groeperingen in Irak waren niet blij met die protesten en dat heeft volgens velen voor haar dood gezorgd.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Majdal (15) werd gedwongen om te vechten voor IS.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren