Unsplash

5 tips tegen verveling tijdens een lange autorit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is vandaag zwarte zaterdag: de dag waarop het extra druk is op de weg richting Frankrijk. Dikke kans op file dus! Sta jij toevallig vast op de weg of zit je lang in de auto? 5 tips om deze autorit te overleven!

1. Speel een spelletje

Er zijn honderden spelletjes te bedenken die je in de auto kunt doen. Veel ken je er vast en zeker al, maar hier nog een paar op een rijtje:

  • Wie ziet als eerste een rode (groene, blauwe, gele) auto?
  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet...
  • Ik ga op vakantie en ik neem mee...
  • Auto-bingo: schrijf 5 dingen op en degene ze als eerste heeft gezien, wint.
  • Wie ben ik?
  • Liedjes raden: zet elk liedje 5 (of 10...) seconden op en raden maar!

2. Doe iets creatiefs

Waarom zou je je vervelen als je ook iets leuks kunt maken onderweg? Koop bijvoorbeeld een kleurboek, dat klinkt misschien kinderachtig maar dat is het absoluut niet. Je hebt tegenwoordig hartstikke veel kleurboeken speciaal voor tieners en volwassenen. Ook kun je beginnen met het haken of breien van een sjaal (handig voor de winter). Ook armbandjes vlechten is goed te doen op de achterbank. Dat scheelt dan weer geld voor een souvenirtje!

3. Train je hersenen

Er zijn allerlei manieren waarop je jezelf kunt uitdagen tijdens een autorit. Download bijvoorbeeld een braintraining-app of leer een nieuwe taal via de app Duolingo. Dan is het straks lekker makkelijk om een broodje of colaatje te bestellen op vakantie. Heb je geen telefoon of iPad bij de hand? Koop dan een puzzelboekje met bijvoorbeeld kruiswoordpuzzels. Wie wil nou niet slimmer uit de auto stappen?

4. Laat je oren het werk doen

Ben je een beetje klaar met alle standaard liedjes die je normaal luistert? Download dan eens een podcast of koop of download een luisterboek, dan kun je lekker ontspannen naar je favoriete boek luisteren.

5. Schrijven

In de auto heb je eindelijk eens de tijd om rustig te schrijven. Begin bijvoorbeeld alvast met je reisdagboekje. Ook is het leuk om een brief naar jezelf te schrijven: wat verwacht je van de vakantie en waar heb je het meeste zin in? Na de vakantie kun je de brief weer openen en kijken of het klopte wat je hebt opgeschreven.

Anderen lazen ook: 7 tips tegen vakantieverveling.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren