miljonairs Nederland

5 vragen over miljonairs in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het CBS doet ieder jaar onderzoek naar het aantal Nederlandse miljonairs. Uit de nieuwste cijfers (2016) blijkt dat er steeds meer écht rijke mensen in ons land wonen. Hoe zit dat eigenlijk?

1. Hoeveel miljonairs zijn er?

In 2016 kwamen er ongeveer zesduizend miljonairs bij. Het totaal kwam daarmee uit op 112.000 Nederlanders met een miljoen euro of meer op de bank.

2. Is de waarde van hun huis meegerekend?

Nee, dat is exclusief de waarde van huizen en hypotheek.

3. Waarmee verdienen ze hun geld vooral?

Volgens het CBS zijn de meeste miljonairs ondernemers met een eigen bedrijf. Dat komt omdat het sinds de economische crisis, zo'n tien jaar geleden, nu weer beter gaat met het bedrijfsleven. Ook in de advocatuur, de zorg en in de landbouw wordt veel geld verdiend. Onder de miljonairs zijn daarom veel advocaten, melkveehouders en medisch specialisten.

4. Waar wonen deze miljonairs?

In de provincie Zeeland wonen relatief de meeste miljonairs. In Limburg, Groningen en Flevoland de minste. Plaatsen met veel miljonairshuishoudens zijn Laren, Blaricum, Bloemendaal, Wassenaar en Rozendaal. In de Brabantse gemeente Baarle-Nassau nam het aantal rijkaards in de afgelopen tien jaar het snelste toe.

5. Zijn het vooral ouderen?

Miljonairs zijn gemiddeld zeveneneenhalf jaar ouder dan niet-miljonairs. In miljonairshuishoudens zijn de gezinsleden die het meeste geld verdienen, gemiddeld 59,4 jaar. Vaak zijn het mannen met een opleiding op HBO- of universitair niveau.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit is de jongste rijke miljonair in Nederland en Armoede in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren