Congo kinderen op de vlucht ANP

600.000 kinderen op de vlucht in Congo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Er zijn op dit moment ongeveer 600.000 kinderen op de vlucht in de regio Kasaï. Dit is een gebied in het land Congo dat middenin Afrika ligt. Van deze burgergevechten zijn vooral kinderen het slachtoffer, dat meldt Unicef.

Unicef maakte deze week bekend dat er zeventien massagraven zijn ontdekt. Eerder dit jaar (in maart 2017) werden ook de lichamen van twee VN-experts gevonden. Zij kwamen uit de Verenigde Staten en Zweden. Maar zij zijn niet de enige slachtoffers. In totaal zijn 2,5 miljoen mensen voor het geweld op de vlucht geslagen. Een vertegenwoordiger van hulporganisatie Unicef in Congo zegt dat in totaal zijn 1,5 miljoen kinderen getroffen door de gevechten.

Strijd

De strijd ontstond nadat in augustus 2016 de leider van een rebellengroep werd gedood door de politie. De volgelingen van de leider pakten hun wapens op en gingen de strijd aan met de overheid. Met als gevolg dat ook andere groepen hun wapens oppakten en de strijd aangingen.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren