7 dingen die je moet weten voor het laatste seizoen van Game of Thrones

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Heb je nog niet alle seizoenen tot nu toe gezien, lees dan niet verder, want SPOILERS! Het is bijna zover. Bijna twee jaar lang hebben fans van Game of Thrones moeten wachten op het laatste seizoen. Wie zit er uiteindelijk op de troon van de zeven koninkrijken? Vanaf 14 april komen we erachter. Om je even op te warmen, hebben de laatste details even voor je op een rijtje gezet.

1. Winter is here

Winter is coming…’ Wie kent de uitspraak niet? Het heeft maar liefst zeven seizoenen geduurd (gek, want in een jaar zitten toch echt vier seizoenen), maar nu is het eindelijk zover. Winter is here! In het laatste seizoen zien we dat Daenerys één van haar draken verliest aan The Night King. Die vindt het indrukwekkende beest wel handig en maakt van hem een ijsdraak. Een nieuw lid van the army of the dead. De draak Viserion helpt zijn nieuwe eigenaar meteen een handje en verwoest zonder enige moeite de torenhoge muur die het dodenleger tegen moest houden. The Night King marcheert dus zonder enige moeite the land of the living binnen. Winter is here

2. Jon Snow is de rechtmatige koning

Ook een belangrijk onderdeel van Game of Thrones: wie is nou de rechtmatige troonopvolger en mag op The Iron Throne zitten? We hadden eerst Robbert Baratheon. Toen was de eer aan misschien wel het meest gehate personage uit Game of Thrones: Joffrey Baratheon. Intussen geloofden ook Stannis Baratheon, Daenerys Targaryan en Renly Baratheon dat ze recht hadden op de troon. Joffrey werd vermoord en opgevolgd door z’n (soort van) broertje Tommen Baratheon, maar ook die pleegt niet veel later zelfmoord. Uiteindelijk komt de moeder van beiden, Cersei Lannister, op de Iron Throne te zitten. Onterecht, blijkt aan het eind van seizoen zeven. Niemand minder dan Jon Snow is namelijk de rechtmatige troonopvolger. Hij is een zoon van oud-koning Aerys Targaryen en moet dus eigenlijk heerser over de zeven koninkrijken zijn. Eén probleem: hij weet dat zelf nog niet!

3. Een gevecht tussen vuur en ijs

Eén ding was eigenlijk al vanaf het begin duidelijk: het wordt een gevecht tussen vuur en ijs. De hele serie zien we eigenlijk een aantal families tegen elkaar strijden, maar op het eind blijkt dat ze één gezamenlijke vijand hebben: the army of the dead. Het vuur (van Daenerys’ draken) zal uiteindelijk strijden tegen het ijs van de draak van The Night King. Een gevecht tussen het leven en de dood. De eerste teaser van het laatste seizoen benadrukt deze strijd nog eens. Een vuur- en een ijsdraak vallen elkaar aan in het voorstukje. Wie zal overwinnen?

Game of Thrones | Season 8 | Official Tease: Dragonstone (HBO)

4. Iedereen vecht, behalve Cersei

Uit de trailer wordt één ding duidelijk. We zien vrijwel ieder belangrijk personage in het strijdveld, behalve… Cersei Lannister. De huidige koningin zit rustig in haar eigen kasteel terwijl de rest vecht tegen de doden. Vreemd en verontrustend. Cersei vertelde namelijk vorig seizoen nog haar plan aan haar broer (en geheime liefde) Jamie Lannister. Ze wil de wereld veroveren terwijl de rest aan het vechten is met The Night King. Zou het…

Game of Thrones | Season 8 | Official Trailer (HBO)

5. Iedereen kan dood in Game of Thrones

We weten een ding in ieder geval zeker: niet één personage uit Game of Thrones is veilig. De schrijver van het immens populaire verhaal, George RR Martin, krijgt zelfs regelmatig doodsbedreigingen. Zo boos zijn de fans over de slachtoffers die vallen in de serie. Herinneren we ons bijvoorbeeld nog The Red Wedding, waarin de geliefde personages Robb Stark, zijn vrouw Talisa en moeder Catelyn vermoord worden. Of de dood van Jon Snows geliefde Ygritte. In de tweede teaser zien we ook Jon Snow, Sansa Stark en Arya Stark voorbij beelden van hun overleden familieleden lopen, om uiteindelijk een versteende versie van zichzelf tegen het lijf te lopen. Betekent dit dat zij ook dood zullen gaan? George bespaart niemand, dus wees gewaarschuwd!

Game of Thrones | Season 8 | Official Tease: Crypts of Winterfell (HBO)

6. De eerste slachtoffers in Winterfell?

Een laatste teaser laat beelden zien van een verlaten Winterfell. Het lijkt erop dat daar flink gevochten is, want we zien allerlei attributen in de sneeuw liggen. Het Valyrische zwaard Longclaw van Jon Snow, Tyrion’s Hand of the Queen-pin, de gouden hand van Jaime Lannister en de rolstoel van Bran Stark. Ze zullen die spullen niet zomaar achterlaten in de sneeuw van hun thuisstad, dus wat is daar gebeurd? Zijn ze dood? Of moesten ze vluchten? Eén ding is zeker: de tegenstander is de gevreesde Night King.

Game of Thrones | Season 8 | Official Tease: Aftermath (HBO)

7. Een vette soundtrack

Deze week kregen fans goed nieuws, want er komt een speciale Game of Thrones-soundtrack. Die kun je dus tijdens het wachten op iedere nieuwe aflevering door je speakers knallen. En als je de Game of Thrones-wereld na het laatste seizoen nog mist, kan je altijd nog even genieten van de muziek. De serie heeft niet de minste artiesten gevraagd om een nummer te maken. Onder andere The Weeknd, Muse, Ellie Goulding, Travis Scott en Mumford & Sons staan op de soundtrack. Het album komt uit op 26 april. Een voorproefje vind je hieronder. 

The Weeknd, SZA & Travis Scott — TBA (Snippet)

Anderen lazen ook: Hoe cool: een ijshotel in Game of Thrones-stijl.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren