7 dingen die je nog niet wist over Angela Merkel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Onrust in het CDU, de partij van Angela Merkel: haar partij verloor gister flink wat kiezers bij de verkiezingen, zo'n 10 procent. Vandaag kondigde ze aan dat ze haar voorzitterschap ter beschikking stelt én dat ze in 2021 niet meer verkiesbaar is als bondskanselier. De kans is best groot dat je meer niet dan wel weet over haar. Daarom 7 leuke weetjes over Mutti Merkel.

1. Wist je dat... Angela van wandelen houdt?
Als Merkel niet bezig is met het oplossen van het vluchtelingenprobleem, of het redden van de euro, wandelt ze in de bergen. Hoe hoger hoe beter. Mét Nordic Walking-stokken.

2. Wist je dat... Angela als de dood is voor honden?
Ze is er ooit door eentje gebeten. Sindsdien haat ze honden. Dat wist ook de Russische president Poetin. Bij haar staatsbezoek liet hij zijn hond binnen, om haar te pesten. Woef!

3. Wist je dat... Angela vloeiend Russisch spreekt?
Dan kan ze in het Russisch vloeken als haar collega Poetin weer een hond heeft binnengelaten. Haar Engels is daarentegen 'not so gut'.

4. Wist je dat... Angela geweldige aardappelsoep kan maken?
Die schept ze graag voor haar vrienden op. Om er daarna over op te scheppen. Ook haar pruimentaart schijnt goed te pruimen te zijn. En ze doet nog altijd zelf haar boodschappen!

5. Wist je dat... Angela een fanatieke voetbalfan is?
Dat is het voordeel van bondskanselier zijn: je mag gratis naar voetbalwedstrijden. Dat doet ze dan ook graag. En schreeuwen! Man man man. Hoofdpijn.

6. Wist je dat... Angela helemaal niet 'Merkel' heet?
Die achternaam heeft ze gehouden van haar ex-man. Een soort afscheidscadeau. Inmiddels is Merkel alweer heel lang gelukkig met een andere man.

7. Wist je dat... Angela wel van een biertje houdt?
Of nou ja: bier. Een flinke pul bier. Liters! Dat mag ook wel, als je Persoon van het Jaar bent geworden. Proost!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens LHBTQIAP: Waar staat het eigenlijk voor? of Korte film over verliefde jongens verovert je hart.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

Anderen lazen ook: Merkel en andere politieke powervrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren