Foto: EPA

7 dingen die je nog niet wist over Coco Gauff

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Coco Gauff (15) tenniste al op meerdere grand slam-toernooien. De talentvolle sportster is hard op weg om in de top vijftig van de wereldranglijst te komen. Wie is ze precies? Dit zijn zeven dingen die je nog wist over haar.

Deze week werd bekend dat Coco zich heeft geplaatst voor de Fed Cup, een jaarlijkse tenniswedstrijd voor landenteams. Samen met Serena Williams zal ze nu uitkomen voor de Verenigde Staten. Tijd om meer te weten te komen over dit jonge tennistalent.

1. Bijna top vijftig

Coco Gauff timmert al vroeg aan de weg. Al sinds ze zes is staat ze op het tennisveld. Ze bleek zo goed in haar sport dat ze vanaf haar twaalfde al meerdere grote junior kampioenschappen won. Na haar deelname aan grote grandslamtoernooien is ze hard op weg om in de top vijftig van de wereldranglijst van tennissters te komen. 

2. Onverwachte winst

Coco viel vorig jaar op toen ze zich plaatste voor het grandslamtoernooi Wimbledon. Ze was de jongste ooit die zich kwalificeerde voor het toernooi in Londen. Ze werd wereldnieuws nadat ze een wedstrijd tegen Venus Williams, een top-favoriet, wist te winnen. Twee weken geleden won ze opnieuw van Venus tijdens de Australian Open. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: EPA
Coco Gauff en Venus Williams tijdens de Australian Open. 

3. Williams-fan

Spelen tegen Venus Williams was een droom die uitkwam. Coco vertelde in een interview dat Venus en haar zus Serena Williams al jaren grote idolen van haar zijn. Daarover zei ze tegen The New York Times: 'er waren nooit veel gekleurde spelers in de tennissport. Zij deden me realiseren wat mogelijk was.'

4. The G.O.A.T.

Na het zien van een wedstrijd van Serena Williams in 2009 (Coco was nog maar 4 jaar!), zei haar vader: 'she's the G.O.A.T.!' Nadat hij aan zijn dochter uitlegde dat dat 'Greatest Of All Time' betekent, riep ze meteen: 'ik wil de G.O.A.T. zijn.'

5. Sportieve ouders

De ouders van Coco zijn ook erg sportief, ze sportten beiden ook op hoog niveau. Haar moeder Candi was hordenloopster en haar vader Corey speelde basketbal. Coco heeft veel steun van haar ouders. Na haar kwalificatie voor Wimbledon bedankte ze haar ouders omdat ze haar altijd alle ruimte gaven voor haar sport. Corey en Candi Gauff zijn vaak te zien bij Coco's wedstrijden langs de zijlijn. 

Wimbledon 1580295339

6. Niet haar echte naam

Door haar fans wordt de tennisspeelster altijd aangesproken met Coco. Maar eigenlijk is haar echte naam Cori Gauff. Inmiddels wordt ze in de media vrijwel altijd Coco genoemd.

7. Michelle Obama

Coco is naast een grote Williams-fan ook fan van rapper Jaden Smith en first-lady Michelle Obama. Toen haar gevraagd werd wat ze het leukste vond aan het meedoen aan Wimbledon, zei ze 'dat Jaden en Michelle Obama over me hebben getweet'. Inmiddels heeft ze hen allebei in levende lijve mogen ontmoeten.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over Bram Krikke.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren