7 dingen die je nog niet wist over Emile Roemer

7 dingen die je nog niet wist over Emile Roemer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP, stopt ermee. Dat maakte hij vandaag bekend. Na bijna twaalf jaar in de Tweede Kamer vertrekt hij. Deze dingen wist je (waarschijnlijk) nog niet over hem.

1. Emile Roemer is vroeger meester geweest

Meer dan vijftien jaar heeft Roemer voor de klas gestaan. Hij gaf les op basisscholen in Boxmeer en Beuningen. Later ging meester Roemer de politiek in. 

2. Emile Roemer is vroeger óók fabrieksmedewerker geweest

Na zijn opleiding duurde het even voor Roemer een baan kon vinden als leraar. In de tussentijd heeft hij stickers op potjes lijm geplakt in een fabriek.

3. Emile Roemer schreef veel ingezonden brieven naar zijn schoolkrant

Als lid van de leerlingenraad was puber-Roemer al bezig om het een en ander op te lossen. In zijn schoolkrant schreef hij toen al stukken. Ook over grote onderwerpen zoals kernenergie.

7 dingen die je nog niet wist over Emile Roemer

4. Emile Roemer is groot fan van Martin Luther King

Roemer droomt ervan om ooit net zo groot te worden als Martin Luther King. 'Een klasbak', noemt hij de Amerikaanse leider. En een echte socialist, vindt de SP-voorman.

5. Emile Roemer kan goed overweg met een saxofoon

Een muzikale fractievoorzitter dus. Roemer heeft al meermaals laten zien én horen een fervent saxofonist te zijn. Hij heeft zelfs ooit met Paul de Leeuw opgetreden!

6. Emile Roemer zit bij een 'veteranenvoetbalelftal'

In zijn woonplaats Sambeek probeert Roemer, als het werk het toelaat, elke zaterdag een balletje te trappen. Als rechtsbuiten laat-ie zich van zijn sportiefste kant zien. Al geeft hij zelf toe: snel is hij niet.

7. Emile Roemer wilde wel graag premier worden - als het moet

Als de SP de grootste was geworden, dan wilde Roemer wel het Torentje in. Hij is immers de nummer één van zijn partij. Met veertien behaalde zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 kwam hij niet eens in de buurt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 dingen die je nog niet wist over Mark Rutte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren