jesse klaver

7 dingen die je nog niet wist over Jesse Klaver

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

GroenLinks-leider Jesse Klaver is door Time Magazine uitgeroepen tot één van de belangrijkste leiders van de toekomst. Dat maakte het Amerikaanse tijdschrift woensdag bekend. Deze zeven dingen over Jesse Klaver wist je (waarschijnlijk) nog niet.

1. Jesse Klaver is de jongste fractievoorzitter ooit

In 2015 mocht hij de oudgediende Bram van Ojik opvolgen. Klaver was toen 29 jaar en gaat daarmee de boeken in als 'jongste fractievoorzitter aller tijden'.

2. Jesse Klaver is deels opgegroeid bij zijn opa en oma

De moeder van Jesse Klaver was pas twintig toen ze hem kreeg. En zijn vader, die verliet al vrij snel daarna het gezin. Omdat zijn moeder veel moest werken, bracht Klaver heel veel tijd door bij zijn grootouders.

3. Jesse Klaver wilde vroeger miljonair worden

'Die miljonairs in Nederland, die kunnen best wat meer belasting betalen', roept Klaver nu. Maar tot zijn zestiende wilde hij zélf miljonair worden. Dat bekende hij ooit aan Quote. Inmiddels is hij van zijn geldzucht genezen.

7 dingen die je nog niet wist over Jesse Klaver

4. Jesse Klaver scheurt in zijn vrije tijd graag door de duinen

Op zijn racefiets natuurlijk: lekker milieubewust. De fractievoorzitter woont met zijn vrouw en twee kinderen in Den Haag, dus de duinen zijn om de hoek.

5. Jesse Klaver ziet John F. Kennedy als zijn grootste voorbeeld

Nee, niet Barack Obama is zijn grootste voorbeeld, ondanks dat hun verhalen sterk op elkaar lijken. En nee, ook de flamboyante Canadese premier en lookalike Justin Trudeau is niet Klavers held. Dat is de Amerikaanse oud-president John F. Kennedy, bekende hij ooit bij FunX.

6. Jesse Klaver wil graag een nieuwe feestdag

Al die feestdagen met al die religies: ingewikkeld, vindt Klaver. Hij pleitte daarom in Trouw voor een nieuwe nationale feestdag: Onafhankelijkheidsdag. Die zou op 3 november gevierd moeten worden.

7. Jesse Klaver deed mee aan Ik Hou van Holland

De mazzelaar won zelfs een Phillips Soupmaker ter waarde van 95 euro. Die heeft hij later aan een collega cadeau gedaan.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 dingen die je nog niet wist over Mark Rutte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren