steve jobs

7 dingen die je nog niet wist over Steve Jobs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Vandaag is het Steve Jobs dag, een dag waarop de oud-topman van Apple wordt geëerd. Dat hij de iPhone heeft ontwikkeld weet je vast al, maar wist je deze 7 dingen ook?

1. Geadopteerd

Steve Jobs was de zoon van Abdulfattah "John" Jandali, een onderwijsassistent aan de universiteit van Wisconsin, en Joanne Schieble, een studente aan diezelfde universiteit. Haar vader was sterk tegen een huwelijk en ze besloten de baby af te staan voor adoptie. De pleegouders die in eerste instantie geselecteerd waren trokken zich op het laatste moment terug. Daarom werd baby Steve geadopteerd door Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian uit Mountain View, die hem Steven Paul noemden.

2. Bemoeial

Jobs stond bekend om zijn eigen voorkeuren en bemoeienis met de kleinste details van een product, tot en met de verpakking van het kleinste onderdeel. Hij was dus een flinke bemoeial, en dat was voor zijn werknemers niet altijd een pretje.

3. Kledingstijl

Jobs had een eigen kledingstijl. Zo droeg bij ook bij chique gelegenheden altijd een spijkerbroek en een zwarte coltrui.

4. Operatie

In 2004 onderging hij een operatie waarbij een tumor (in zijn alvleesklier) werd verwijderd. Jobs had een zeer zeldzame vorm van alvleesklierkanker en kon genezen zonder chemotherapie of bestraling te ondergaan. In september 2004 ging hij weer aan het werk.

5. 1 dollar per jaar

Na de overname van Pixar door Disney werd Jobs lid van de raad van bestuur van het bedrijf. Hiermee verdiende hij een symbolisch salaris van één dollar per jaar. Echter verdiende-ie 646,6 miljoen dollar door zijn aandelen. Hiermee was hij in 2006 de meestverdienende directeur in de VS.

6. Fruitariër

Steve Jobs was op het moment dat-ie Apple oprichtte fruitariër. Dat houdt in dat je geen dierlijk voedsel en geen planten eet. Hierdoor kwam hij - naar eigen zeggen - op het idee het bedrijf Apple te noemen. Later is hij pescotariër geworden, en at hij geen zoogdieren of vogels, maar wel vis of andere zeedieren.

7. Bekendmaking

De topman van Apple maakte de nieuwste ontwikkelingen binnen Apple bekend tijdens speeches, de zogenaamde Stevenotes. Deze gaf-ie op evenementen zoals de Apple Expo, de Worldwide Developers Conferences en andere persconferenties. Meestal sloot hij af door het podium te verlaten om daarna weer terug te komen met zijn beroemde uitspraak 'One more thing...', waarna hij een nieuw product lanceerde.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 dingen die je nog niet wist over emoji.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren