Max Verstappen

7 spectaculaire inhaalacties van Max Verstappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Na maanden van vakantie, voorbereiden én trainen in de gym, mag Max Verstappen dit weekend ein-de-lijk weer los op de baan. 

In het Australische Melbourne is zondag de eerste race van het gloednieuwe Formule-1-seizoen. Moet jij nog even in de stemming komen? Dat lukt vast met wat mooie inhaalacties van afgelopen seizoenen!

1. Podium of niet?

Met nog een paar rondjes te gaan, lijkt Max Verstappen tijdens de Grand Prix in Amerika (2017) net naast het podium te eindigen. Na een spectaculaire inhaalactie, komt-ie toch als derde over de lijn. Maar helaas: hij krijgt een tijdstraf en moet zijn podiumplek weer afstaan.

Max Verstappen VS Raikkonen Last Lap GP Amerika

2. Inhaalactie? Inhaalrace!

Als vierde van start gaan, op een gegeven moment op een zestiende plek rijden en dan toch op het podium eindigen. Dat is pas een inhaalrace!

Inhaalrace van Max Verstappen | GP van Brazilië 2016

3. Een goed begin...

Inderdaad, is het halve werk. Bij de Grand Prix in China begon Max Verstappen van plek 16 en een rondje later reed-ie op de zevende plek. Hij eindigde de race uiteindelijk als derde.

Max Verstappen's Incredible Opening Lap | 2017 Chinese Grand Prix

4. Voor de winst

Winnen willen ze allemaal wel. Maar dan moet je nog wel even voorbij de voorste coureur. Geen probleem voor Max Verstappen. Kijk een video van de inhaalactie hier zelf maar!

Verstappen

5. Waarom niet buitenom?

Geen ruimte om in te halen in de binnenbocht? Tijdens zijn eerste Formule 1-seizoen liet de Limburger al zien dat het ook best buitenom kan. Zijn team had er wel een applausje voor over.

F1 2015 Belgian GP Max Verstappen and Felipe Nasr

6. Toch niet onmogelijk

Inhalen is er haast onmogelijk, wordt vaak gezegd over het circuit van Monaco. Blijkbaar niet als je Max Verstappen heet...  

Overtaking is an Art with young Artist Max Verstappen showing his skills in Monaco

7. Over het gras

Met een podiumplaats in zicht, trap je als coureur misschien wel extra hard dat gaspedaal in. Max Verstappen gaat zelfs een stuk over het gras. Toch moet-ie na afloop zijn derde plek afgeven omdat hij de bocht afsneed.

Vettel, Verstappen And Ricciardo Battle | 2016 Mexico Grand Prix

Max Verstappen sloot het vorige seizoen af met een zesde plek. De coureur viel toen meerdere races uit door problemen aan zijn auto. De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan zijn nieuwe wagen. De Limburger hoopt dat het dit seizoen beter zal gaan: ‘Het zou geweldig zijn om al vanaf de eerste race een snelle auto te hebben en dit tot het eind van het seizoen vol te houden’, laat hij via zijn website weten.

Anderen lazen ook: Dit is de nieuwe vriendin van Max Verstappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren