anp

7x bijzondere momenten tijdens de Oscars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het regende gisteravond weer gouden beeldjes tijdens de jaarlijkse Oscars. De film Bohemian Raphsody ging er met maar liefst vier awards vandoor. De film Green Book won de prijs voor Beste Film. Dit waren de 7 meest bijzondere momenten.

1. Een ketting van 30 miljoen!

Zangeres Lady Gaga verscheen gisteravond op de rode loper met een peperdure ketting van wel 30 miljoen euro. Het was niet voor het eerst dat het dure juweel over de rode loper ging: in 1961 droeg actrice Audrey Hepburn de ketting tijdens de premiere van de film Breakfast at Tiffany’s. Lady Gaga ging uiteindelijk naar huis met een Oscar voor het lied Shallow dat ze samen met Bradley Cooper zong voor de film A Star is Born.

anp

2. Meer diversiteit

In 2016 ontstond er onder de hashtag #OscarsSoWhite ophef na de bekendmaking van de Oscar-nominaties: er zou te weinig diversiteit onder de genomineerden zijn. Gisterenavond, drie jaar later, lijkt de campagne gewerkt te hebben. Er was meer diversiteit onder de winnaars en acteur Mahershala Ali won, na Denzel Washington, als tweede zwarte acteur een tweede Oscar. Ook waren er nog nooit zoveel vrouwelijke winnaars, maar liefst vijftien vrouwen gingen met een award naar huis.

thefemmephenom 1551086371

3. Geen presentator...

Nadat Kevin Hart zich terugtrok als presentator omdat er anti-homo tweets van de comedian werden gevonden, werd er lang gesproken over wie hem zou vervangen. Gisteravond bleek dat er helemaal geen vervanger was gevonden. De Oscar-ceremonie vond daardoor voor het eerst plaats zonder presentator!

Foto: ANP

4. Of toch wel?

Tijdens het uitreiken van de award Best Supporting Actress maakten comédiennes Amy Poehler, Tina Fey en Maya Rudolph constant grapjes over de awardshow. Ze spraken over de afwezigheid van een presentator, het uitreiken van sommige awards tijdens de reclameblokken én de muur van Trump. De drie waren zo goed op het podium dat het even leek of zij de presentatrices waren.

afp

5. We Will Rock You

De awardshow werd dit jaar door niemand minder geopend dan rockband Queen. De nog overgebleven leden speelden de liedjes We Will Rock You en We Are the Champions om de overleden leadzanger Freddie Mercury te eren. De film Bohemian Raphsody over de zanger won awards in de categorieën geluid, geluidsmontage, montage en beste mannelijke hoofdrol.

afp

6. Zeven keer genomineerd, zeven keer geen award

Actrice Glenn Close zag gisteren voor de zevende keer een Oscar aan haar neus voorbij gaan. De Oscar voor Beste Actrice ging naar Olivia Colman voor haar rol in de film The Favourite. Tijdens haar speech bood Colman zelfs haar excuses aan Close aan: ‘Jij bent al zo lang mijn idool. Dit is niet hoe ik het had gewild.’

anp

7. Do the right thing!

Wie ook lang op een award moest wachten was regisseur Spike Lee. Hij kreeg een award voor zijn script in de film BlacKkKlansman. Lee was zo blij met zijn prijs dat hij in de armen sprong van uitreiker Samuel L. Jackson. Na het ontvangen van zijn award sprak hij het publiek toe met een speech refererend aan de Amerikaanse president Trump: ‘De verkiezing van 2020 komt eraan. Laten we aan de juiste kant van geschiedenis staan. Do the right thing!’

anp

Anderen lazen ook: En de Oscars gaat naar... de verkeerde.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren