rutte
Jaaroverzicht 2017

7x binnenlands nieuws: van Rutte tot fidget spinners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over nieuws in Nederland?

1. 7 dingen die je nog niet wist over Mark Rutte

Op 15 maart werden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Maar wie zijn de politici eigenlijk? Premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte is de bekendste van allemaal. Maar wist jij deze zeven dingen al van hem?

2. Dit wist je nog niet over de fidget spinner

Opeens zie je ze overal: fidget spinners. De kleine, platte speeltjes draaien na één zwiep eindeloos rondjes om hun eigen as. Maar ze zijn alles behalve nieuw!

fidget spinner

3. 7 dingen die je nog niet wist over Jesse Klaver

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Maar wie zijn al die politici eigenlijk? GroenLinks-leider Jesse Klaver hoopt het aantal zetels deze verkiezingen flink op te schroeven. Deze zeven dingen over Jesse Klaver wist je (waarschijnlijk) nog niet.

4. Nieuwe stemwijzer voor jongeren: met wie match jij?

Pensioenen, hypotheekrenteaftrek, wel of geen vergoeding voor je kunstgebit: lang niet alle onderwerpen in de politiek zijn voor jongeren even boeiend. Daarom is er deze week nóg een stemwijzer gelanceerd: eentje speciaal voor jongeren. 

5. Gaat IS ook aanslagen plegen in Nederland?

Hoe groot is de kans dat terroristen aanslagen gaan plegen in ons land? Die vragen stelde collega Cora kort na 'Parijs' aan terrorisme-onderzoeker Daan Weggemans.

6. 7 totaal uit de hand gelopen examenstunts

Bij een examenstunt op het IJburg College in Amsterdam zijn dinsdag twee leerlingen opgepakt. Hun examenstunt was namelijk flink uit de hand gelopen. Het is niet de eerste keer dat een examenstunt behoorlijk mis gaat...

examen

7. Slachtoffer loverboy: 'Na een tijdje veranderde hij'

Twee tot drie op de duizend jongeren in Nederland zijn slachtoffer van een loverboy. Naomi (17, niet haar echte naam) uit Deventer maakte het mee en vertelt haar verhaal. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7x buitenlands nieuws: van Trump tot Noord-Korea.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren