Trump
Jaaroverzicht 2017

7x buitenlands nieuws: van Trump tot Noord-Korea

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over buitenlands nieuws?

1. Je zal het maar zijn: de zoon van Trump

Hij is pas tien, maar leidt nu al het leven van een luxe zakenmannetje. De tienjarige Barron is de zoon van Donald en Melania Trump. Met een beroemde én beruchte zakenman als vader leidt Barron niet bepaald een doorsneeleventje. 

2. YouTuber overlijdt tijdens opnemen vlog

Tijdens de opnames voor een vlog van de Amerikaanse YouTuber Monalise Perez (19) en haar vriend Pedro Ruiz (22) ging iets gruwelijk mis. De twee probeerde of je een kogel kunt tegenhouden met een heel dik boek. Perez schoot terwijl Ruiz het boek voor zijn borst hield. Maar het boek stopte de kogel niet...

3. Nieuwe rector schorst halve school in Amerika

De Amerikaanse Harrisburg High School heeft ongeveer 1100 leerlingen. Zo'n vijfhonderd van hen kregen deze week een brief op de mat waarin stond dat ze voorlopig even niet op school hoeven te komen. De leerlingen hadden te veel gespijbeld.

4. Spanjaarden vinden stinkende schat

Het komt uit de darmen van een potvis, stinkt ontzettend en is duizenden euro’s waard: amber. Twee Spanjaarden vonden laatst een grote klomp van de zeldzame walviskots op Mallorca. Het zeldzame amber wordt gebruikt voor dure parfums. Als het net uit een walvislijf komt, stinkt het ontzettend!

5. Kan Donald Trump worden afgezet als president?

Het nieuws over president Trump houdt maar niet op. Veel Amerikanen vragen zich stiekem af: 'Kan Trump worden afgezet als president? Redacteur Menno zocht het op!

6. Namen als Linda en Tom, verboden in het Buitenland

Net als Nederland hebben nog meer landen regels opgesteld voor kindernamen. Wil je je kind in IJsland bijvoorbeeld Charlotte noemen, dan steekt de overheid daar een stokje voor. Hier zijn vijf landen die Nederlandse kindernamen verbieden.

7. Waarom is Noord-Korea zo'n gek land?

Noord-Korea weet de rest van de wereld goed bang te maken. Kim Jong-un zou zelfs kernwapens hebben, die hij maar wat graag op Zuid-Korea en de VS wil afvuren. Of is dat puur machopraat? Dat weet niemand: zó goed is Noord-Korea geïsoleerd. Hoe is Noord-Korea ooit zo'n explosieve dictatuur geworden?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7x binnenlands nieuws: van Rutte tot fidget spinners.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren