Lil'Kleine

7x Lil' Kleine: van frietbakker tot jurylid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De 23-jarige Jim won afgelopen vrijdag The Voice Of Holland. Hij was echter niet de enige muzikant die in de spotlights stond...

Inmiddels weet iedereen het: Lil' Kleine is volgend jaar het nieuwe jurylid bij The Voice. En dat maakte hij met een optreden in bekend.

We kennen hem allemaal als een stoere rapper die vooral zingt over geld, drugs, drank en vrouwen. Maar Lil' Kleine, oftewel Jorik Scholten, is daarnaast ook gewoon een normale jongen. Dit zijn 7 dingen die je nog niet over de 24-jarige Amsterdamse rapper wist: 

1. Hij werd geboren op de Amsterdamse Wallen.

Jorik werd op 15 oktober 1994 geboren op De Wallen in Amsterdam, later ging hij met zijn vader wonen in de Amsterdamse wijk De Jordaan.

2. Als kind had hij last van een goedaardige vorm van bloedkanker.

Door de leukemie moest Jorik van zijn 2e tot zijn 5e jaar een strak korset dragen. Ook heeft hij hierdoor een groot litteken op zijn rug.

In het programma Linda's mannen vertelt zijn vader over deze heftige periode. Bekijk het fragment hieronder:

Vader Lil' Kleine: "Hij heeft goedaardige bloedkanker gehad" - RTL LATE NIGHT

3. Als kind deed Jorik mee deed aan het programma Praatjesmakers.

In dit programma heeft presentator Jochem van Gelder grappige gesprekken met kinderen. Helaas is er geen beeldmateriaal meer van deze aflevering. 

4. Hij heeft een hele goede band met zijn vader.

Jorik is opgevoed door zijn vader en heeft geen contact meer met zijn moeder. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij een extra sterke band heeft met zijn vader.

5. Hij is een van meest beluisterde Nederlandse artiesten op Spotify ooit.

Zijn hits Drank en Drugs en Niet omdat het moet zijn het populairste. Deze maakte hij met zijn beste vriend Ronnie Flex.

6. Jorik heeft een eigen frietzaak.

De patatzaak 'De Belg' staat op het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam. De kans dat je hem daar een keertje tegen komt is niet heel groot, maar zeg nooit nooit. 

7. Als 12-jarig jongetje wist hij al dat hij beroemd ging worden.

Toen Jorik twaalf was werd hij geïnterviewd door het Jeugdjournaal. Hij wist toen al zeker dat hij een beroemde rapper ging worden.

Benieuwd hoe hij er toen uit zag? Bekijk het fragment hieronder:

Kleine Lil' Kleine in het Jeugdjournaal

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Lil Kleine tattoeert naam vriendin op arm.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren