AFP
Jaaroverzicht 2017

7x sport: van Ronaldo op z'n lelijkst tot beruchte rellen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over sport?

1. Autsj: beeld van Ronaldo lijkt op z'n 'gekke halfbroertje'

Christiano Ronaldo mocht in maart een beeld van zichzelf onthullen. Nou ja, 'zichzelf': het hoofd leek eerder op dat van z'n gekke halfbroertje. Het duurde niet lang voor de eerste photoshops verschenen. Want als het borstbeeld niet op de voetballer lijkt, dan moet de voetballer maar op zijn borstbeeld lijken! Gelukkig is er inmiddels een nieuwe versie. Best wel een verschil, vind je niet?

Bleacher Report 1513868143

2. Wat doet zeilmeisje Laura Dekker tegenwoordig?

Ken je Laura Dekker nog? De wereld stond op z’n kop toen ze op haar 13e bekendmaakte in haar eentje de wereld te willen rondzeilen. 'Het is zo goed voor een jong iemand om iets zelf te doen, dat gaf me enorm veel zelfvertrouwen. Ik wilde dit zo graag, ook al wist ik niet eens of ik het zou overleven', vertelt ze.

3. Deze 11 types zitten in ieder meidenhockeyteam

Zit jij op hockey? En ben je dan de diva, de nep-aanvoerster, de eeuwige renner of misschien wel de goochelaar van het team? Gitte beschrijft in haar blog de verschillende types die voorkomen in ieder meidenhockeyteam. Herkenbaar?

anp

4. De 7 beruchtste voetbalrellen

Twee jaar geleden gingen fans van Feyenoord flink tekeer in Rome. Maar er wordt veel vaker gevochten tussen fans van verschillende clubs rondom het voetbalveld. Wist je trouwens dat serieus voetbalgeweld in Nederland voor het eerst voorkwam in 1974? Er werd zelfs met afgebroken stoelen gegooid.

5. Max Verstappen rijdt caravan in de prak

Met een Formule 1-auto kan-ie prima overweg, maar met een caravan? Een paar dagen voor de Grand Prix in Oostenrijk nam Max Verstappen het tegen teamgenoot Daniel Ricciardo op. Dit keer niet in hun vertrouwde race-auto's, maar in een 'normale' wagens met een caravans.

ANP

6. Wat weet jij nog over het EK vrouwenvoetbal?

Het EK vrouwenvoetbal is natuurlijk al lang voorbij, maar vanwege het grote succes van het Nederlandse team kunnen (en willen) we er natuurlijk niet omheen. Jelger maakte er op de eerste dag van het toernooi een quiz over. Even testen: wat weet jij nog van het EK vrouwenvoetbal?

7. 'Beste voetbalster' Lieke Martens in 7 feiten

2017 is hét jaar van Lieke Martens. Afgelopen zomer won ze met Oranje het EK vrouwenvoetbal, maar ook alleen sleepte ze een heleboel prijzen binnen. Ze werd onder andere benoemd tot beste voetbalster van Europa en beste voetbalster van de wereld! 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7x binnenlands nieuws: van Rutte tot fidget spinners.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren