vodka kim jong-un

90.000 flessen wodka Kim Jong-un in beslag genomen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had blijkbaar grootse plannen. De Rotterdamse havendouane onderschepte namelijk een flinke vracht die mogelijk van hem was.

In de Nederlandse haven gingen vorige week alarmbellen rinkelen bij een container uit Hamburg. De vracht van dat schip? Zo'n 90.000 flessen, verpakt in drieduizend dozen, wodka voor Jong-Un en zijn legerleiding. De uit Rusland afkomstige wodka is - in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken - in beslag genomen.

Kaas en champagne

Dat Jong-un heel veel luxe spullen zoals televisies, kazen en champagne importeert is bekend. Ondanks wereldwijde Verenigde Naties-sancties op de export hiervan naar Noord-Korea. De Veiligheidsraad van de VN heeft Noord-Korea duidelijke sancties opgelegd, en het is belangrijk om die dan ook te handhaven, laat minister van Buitenlandse Handel, Sigrid Kaag, weten.

Complimenten

De import van luxegoederen valt onder deze sancties en het is geheel terecht dat de douane de container van boord heeft gehaald. Kaag vervolgt: 'De afgelopen dagen is er goed samengewerkt om de container van het schip te krijgen. Complimenten aan iedereen die heeft meegewerkt, ook de rederij.'

slechte timing

De timing van deze onderschepping komt voor Jong-un waarschijnlijk niet zo best uit, mocht dit bericht zijn eigen land bereiken. Kort geleden halveerde de Noord-Koreaanse leider namelijk de porties eten en drinken voor zijn eigen bevolking.

Anderen lazen ook: Twee Korea's zetten stap richting vrede.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden