Foto: ANP

Aanslag gepleegd in New York

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

In de Amerikaanse stad New York is dinsdag een aanslag gepleegd. Een man in een pick-up-truck reed expres op mensen in. Er vielen acht doden en elf gewonden.

De dader is een 29-jarige man uit Oezbekistan. Hij kwam in 2010 naar de Verenigde Staten en woonde in Tampa in Florida. De man werd neergeschoten door de politie, maar is inmiddels buiten levensgevaar. Hij werd direct opgepakt maar wil niet met de politie praten.

Schoolbus

Rond kwart over drie plaatselijke tijd reed de man in op de menigte voetgangers. Volgens de politie reed-ie kilometers op een fiets- en voetgangerspad. Nadat hij zijn truck tegen een schoolbus had laten crashen, stapte hij uit met twee wapens in zijn handen. Volgens veel media wordt er getwijfeld of dat echte wapens waren. Het is niet bekend of er nog mensen in de bus zaten. De man rende weg, maar viel. Daardoor kond de politie hem neerschieten.

Briefje

In de truck werd een briefje gevonden waarop stond dat hij namens terreurgroep Islamitische Staat handelde. Deze groep moslims wil met geweld een eigen staat krijgen.

Septemer 2001

De inwoners van New York hebben vaker aanslagen meegemaakt. De grootste was op 11 september 2001. Twee vliegtuigen vlogen toen in twee hoge torens: de Twin Towers. De aanslag van gisteren was vlakbij die plek. New Yorkers willen laten zien dat ze zich niet bang zijn. De Halloween-optocht gisteren ging daarom gewoon door.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Gaat IS ook aanslagen plegen in Nederland? of Minder aanslagen gepleegd in 2016.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren