thuiszitters

Aantal 'thuiszitters' daalt niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Problemen thuis, hoogbegaafdheid, autisme of een handicap. Het zijn allemaal redenen waarom meer dan 4.000 kinderen in Nederland maandenlang niet naar school gaan.

Vorig jaar waren er in Nederland ongeveer 4.500 ‘thuiszitters’. Dat zijn leerlingen die langer dan drie maanden thuisblijven van school. Meestal willen ze niets liever dan onderwijs volgen, maar er is geen school waar ze passen of welkom zijn. In 2016 waren nog ruim 5.000 kinderen langdurig thuis.

Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, wil dat dit aantal veel sneller naar beneden gaat. Zó snel dat er in 2020 helemaal geen 'thuiszitters' meer zijn.

Samenwerken

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister dat ieder kind het recht heeft om naar school te gaan. Volgens hem raken kinderen die thuisblijven achter met de lesstof. Ook lopen ze een vriendjes en vriendinnetjes mis. De minister wil nu dat scholen, artsen en gezondheidsorganisaties samen gaan zorgen dat alle Nederlandse kinderen naar school kunnen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Gun scholieren meer privacy'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten