aanslag krim kertsj

Achttien doden bij aanslag in Russische school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Door een aanslag en schietpartij op een school in Kertsj, Rusland, zijn vandaag zeker achttien mensen om het leven gekomen. De dader zou een 22-jarige student van de school zijn. Na de aanslag pleegde hij zelfmoord. Dat meldt de Russische Nationale Garde aan persbureau TASS.

Het Russische Onderzoekscomité meldt dat een bom, gevuld met metalen voorwerpen afging in de kantine op de school in de plaats Kertsj. De meeste slachtoffers zouden tieners zijn.

Vijftig gewonden

Het hoofd van de school, Olga Grebennikova, heeft laten weten dat na de explosie een schietpartij begon. Twee getuigen bevestigen dat verhaal aan de nieuwszender RT. In totaal raakten meer dan vijftig mensen gewond.

Militaire vliegtuigen

Volgens de Russische minister van Defensie, Sergej Sjoigoe, zijn er vier militaire vliegtuigen aanwezig om de slachtoffers te evacueren voor een medische controle. De minister geeft ook aan dat er ruimte is in militaire ziekenhuizen om de slachtoffers te behandelen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 tips om heftig nieuws beter te verteren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren