league of legends

Actie League of Legends levert veel bloed op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

In twee weken tijd heeft bloedbank Sanquin er driehonderd nieuwe donoren bijgekregen. Hoe dat kan? Gamers krijgen sinds kort een cadeautje bij League of Legends als ze bloed doneren. Maar 'jammer' voor jou, bloed doneren mag pas vanaf 18 jaar.

De actie is opgezet door Sanquin om meer donoren te werven. En wat blijkt? Het werkt. Vooral veel jonge mannen hebben zich aangemeld. En dat is precies de groep die de bloedbank probeerde aan te spreken met de actie.

Nieuwe skin

Het cadeautje dat gamers krijgen is een nieuwe skin (een soort uiterlijk) voor het gamepersonage Tresh. Blijkbaar is het een erg populaire skin.

Ouder dan achttien

Maar voor je jezelf nu rijk rekent in de game: bloed doneren mag in Nederland pas vanaf je achttiende. Robert Heckert van Sanquin, legt uit waarom: ‘Het is gezonder om met doneren te beginnen als je volgroeid bent. Bovendien ben je op je achttiende pas volwassen en helemaal zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.’ Dikke kans dus dat jij die nieuwe skin gewoon nog moet verdienen met punten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: League of Legends wil echt bloed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden