Actiedag voor slachtoffers orkaan Irma op gang

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Vandaag worden door het hele land acties gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma. Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie. Vanmiddag stond de teller op meer dan zes miljoen euro!

De actiedag werd vanochtend vroeg gestart door minister Plasterk in Beeld & Geluid in Hilversum. Met een feestelijke dans samen met wat danseressen in carnavalsoutfit.

De hele dag kun je telefonisch geld doneren. In het belpanel zitten ook bekende Nederlanders. Bijvoorbeeld oud-presentator van het Jeugdjournaal Robbie Kammeijer, Jesse Klaver en Ruud de wild. Ook (oud-) topsporters roepen op tot helpen:

NOS Sport 1505485050

Meer dan zes miljoenen

Rond twee uur vrijdagmiddag stond de teller op 6.125.273 euro voor de slachtoffers van orkaan Irma. Daarmee komt het bedrag nog niet in de buurt van acties uit het verleden voor slachtoffers van natuurrampen. De hele middag en avond gaan de acties nog door.

Vanavond is vanaf half negen een verslag van de actiedag te zien bij NPO1. Met het geld kan het Rode Kruis onder andere voedselpakketten voor de slachtoffers op Sint-Maarten maken.

Rollen omgedraaid

Nu halen Nederlanders geld op voor de slachtoffers op Sint-Maarten, maar zo’n 65 jaar geleden was het precies andersom. Na de watersnoodramp in 1953 werd juist op Sint-Maarten geld opgehaald voor de slachtoffers hier.

Andere Tijden 1505485062

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Goed doel dankzij Max of Goed doel als shirtsponsor.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren