Slachthuis

Activisten vallen Belgisch slachthuis binnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Dierenrechtenactivisten van de Franse organisatie 269 Libération Animale braken vanmorgen in in een slachthuis in de Belgische plaats Tielt. De tientallen activisten lieten een varken vrij en ketenden zich daarna tussen de varkens vast.

De politie greep in en knipte de kettingen door. De leden van de groep zeggen dat ze met zeventig man waren terwijl de politie spreekt over veertig activisten. De meeste actievoerders zijn Frans. Ze worden naar de Franse grens gebracht en verhoord. Wat er met het bevrijde varken is gebeurd is niet bekend. De activisten plaatsten een filmpje van hun actie op Twitter:

269 Libération Animale 1530788557

Mishandeling

Het slachthuis in Tielt kwam vorig jaar heel slecht in het nieuws. Op beelden van de organisatie Animal Rights was te zien hoe varkens ernstig werden mishandeld. Veel mensen reageerden geschokt en er werd een handtekeningenactie gestart om het slachthuis te sluiten. Het bedrijf ging even dicht maar werd na een actieplan weer geopend. Er hangen nu camera’s in het slachthuis zodat de dieren niet meer stiekem worden mishandeld.

Geen verbetering

Maar volgens dierenrechtenorganisaties is de situatie voor de varkens door het actieplan helemaal niet verbeterd. ‘Het is tijd om de nutteloze slachtingen te stoppen’, schrijven de activisten op Facebook. De actie heeft volgens een woordvoerder van het slachthuis voor ‘bijzonder veel stress' gezorgd bij de dieren.   

Anderen lazen ook: Dieren in slachthuizen worden voortaan gefilmd

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren