sexting

Advies van de politie: 'Stop met sexting'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Naaktfoto's of video's van jezelf of iemand anders in z'n ondergoed op internet zetten. Gewoon echt helemaal never nooit meer doen. Dat is een nieuw advies van de politie.

Tot nu toe adviseerde de politie over sexting om 'sexy' beelden alleen in een vertrouwde omgeving rond te sturen. Daarvan komt de politie nu terug. Ook de tips om niet herkenbaar in beeld te komen, worden losgelaten.

Nooit onherkenbaar

De NOS  sprak met een zedenexpert bij de Nationale Politie die uitlegt dat je eigenlijk nooit onherkenbaar op een foto staat, zelfs niet als je hoofd niet in beeld is. Iemand die kwaad wil, kan altijd achterhalen wie je bent: 'We hebben voorbeelden van hoe foto's online worden vergeleken om te achterhalen om wie het gaat.'

Ongelukkig

Hij wijst er ook op dat de beelden niet alleen onder jongeren worden verspreid. Ook pedoseksuelen azen erop. 'Op het moment dat beelden online staan, kunnen ze wereldwijd worden verspreid.' De gevolgen kunnen ernstig zijn. Steeds meer jongeren worden erg ongelukkig van sexting: 'Soms zien ze het leven zelfs niet meer zitten.' Zijn dringende advies is dan ook: doe het niet.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Peiling: 1 op de 8 jongeren stuurt sexy foto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren