Utrecht_schietpartij

Al 70.000 euro opgehaald voor slachtoffer Utrecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Twee inzamelingsacties voor een van de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht leverden al meer dan zeventigduizend euro op. Met dit geld kan de vader van Roos (19) de begrafenis van zijn dochter betalen.

De buurvrouw van Roos’ vader startte de acties. ‘Mijn buurman heeft het niet breed, is alleenstaand en woonde met Roos samen’, schreef buurvrouw Martje Beniest-Kleppe in de beschrijving van beide acties. ‘Om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter, wil ik hem graag financieel ondersteunen door geld in te zamelen.’

Binnen een dag

Veel mensen betuigen hun steun door een steentje bij te dragen. Iedereen kan een donatie van minimaal vijf euro geven. Tot nu toe doneerden zo’n zevenduizend mensen in totaal meer dan zeventigduizend euro. Dit bedrag werd binnen één dag opgehaald.

Schietpartij

Roos is een van de drie overleden slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. Door diezelfde schietpartij zijn ook twee mannen van 28 en 49 jaar om het leven gekomen. Inmiddels zit de 37-jarige hoofdverdachte vast in de gevangenis. Dinsdag werd ook een 40-jarige man opgepakt die mogelijk betrokken was bij de trieste gebeurtenis.

Anderen lazen ook: Romie (18) verloor haar oude schoolvriendin in Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren