AH

Albert Heijn houdt rekening met toetsweken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Leren, leren en nog eens leren, want de toetsweek staat voor de deur. Maar help! Je staat ook ingeroosterd om te werken. Veel vakkenvullers en kassières herkennen dit probleem. Daarom maakten 25 scholen in de regio Tilburg afspraken met Albert Heijn om de toetsroosters ver van te voren door te geven. 

Als de supermarkten weten wanneer de jongeren toetsen hebben, kunnen ze daar rekening mee houden bij het inroosteren, is de gedachte achter de afspraken. Of het plan ook wordt overgenomen door andere supermarkten in Nederland is nog onduidelijk.

Paniek

Fiebe (16) werkt als vakkenvuller bij een Albert Heijn in de regio Tilburg: ‘Ik vind de nieuwe afspraak erg fijn. Ik raakte altijd een beetje in paniek als ik werd ingeroosterd in de toetsweek. Dat komt omdat ik vaak kort van tevoren begon met leren. Als ik dan werd ingeroosterd ging het weleens fout, dan haalde ik echt slechte cijfers. Dat lag natuurlijk ook aan dat ik eerder had moeten beginnen met leren, maar als ik niet had hoeven werken had het misschien voorkomen kunnen worden.’

Begrip

Dennis (16) is ook vakkenvuller in de regio Tilburg: ‘De nieuwe afspraken zijn heel goed. We moesten het altijd minimaal vier weken van tevoren aangeven als we niet konden werken. Stel je was te laat, dan moest je het zelf oplossen door vervanging te regelen, wat vaak lastig was. Nu moeten we nog wel zelf aangeven of we wel of niet kunnen werken, maar is er meer begrip als je niet kan werken in de toetsweek.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Werken in de supermarkt: wat mag wel en wat niet?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren