beeld flickr

Alcohol bestellen makkie voor 15-jarige

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het mág niet, maar alcohol bestellen als minderjarige blijkt nog altijd vrij makkelijk. Vlogger Sven van der Meulen (zelf allang 18-plus) liet een 15-jarige jongen bij vier supermarkten drank bestellen en thuis bezorgen. 

Dat bleek geen enkel probleem. Drie van de vier bezorgers gaven de alcohol gewoon af aan de deur.

KAN JE ALCOHOL KOPEN ALS MINDERJARIGE? - VRIJE VOGELS

Van der Meulen van youtube-kanaal Vrije Vogels deed zo’n test een jaar geleden ook al. Toen bestelde hij ook alcohol bij bol.com. Dat bedrijf heeft daarvan geleerd want drank bestellen bij de bezorgreus lukte nu niet meer, merkte Van der Meulen.

Voor je ouders?

Maar bijvoorbeeld Plus en Coop leverden nog wel gewoon de drank die een 15-jarige jongen bestelde. Een bezorger van Jumbo vroeg aan de deur nog wel of de drank voor zijn ouders was, maar rekende daarna ook gewoon af. Alleen de Albert Heijn-bezorger hield voet bij stuk: ‘Het krat bier kan ik niet achterlaten, dan ben ik mijn baan kwijt.’ 

Incidenten

De supermarkten in de video reageerden naar Sven met de mededeling dat ‘het om incidenten gaat’ als er toch bezorgd wordt en dat er hard aan gewerkt wordt om dat eruit te krijgen.

Drugs bestellen

Sven van der Meulen maakte al eerder spraakmakende filmpjes. Hij toonde bijvoorbeeld aan hoe makkelijk het is om op gewone sites, dus niet via het darkweb, boksbeugels, pepperspray en drugs te bestellen. Dat leidde zelfs tot Kamervragen.

IK KOCHT WAPENS EN DRUGS VIA INTERNET - VRIJE VOGELS

 

Anderen lazen ook: 'Geef 18-plussers een boete voor doorgeven alcohol'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden