Social media

Algerije blokkeert internet tijdens schoolexamens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het is examentijd in Algerije. Daarom ging in het Noord-Afrikaanse land gisteren het internet op zwart. De bedoeling is dat middelbare scholieren zo niet kunnen frauderen met de vragen. 

In 2016 werden tijdens de examens veel vragen op social media gezet, soms zelf nog voor de examens begonnen waren. Meer dan 300.000 leerlingen moesten het examen daarom opnieuw doen.

Inhalen

Om lekken te voorkomen kon je vorig jaar tijdens de examenperiode niet op social media. Ook mochten laatkomers niet meer meedoen met het examen, ze moesten dat op een ander moment inhalen. Dat loste het probleem maar gedeeltelijk op.

Verboden

Daarom wordt dit jaar het hele internet tot een uur na de start van elk examen afgesloten. De black-out duurt een week, tot de examens afgelopen zijn. Voor scholieren en leraren is het verboden om telefoons en tablets mee naar school te nemen. Bij de ingang van meer dan 2.000 examencentra zijn metaaldetectors gezet. De Algerijnse minister van onderwijs vertelde dat ook Facebook de hele week is afgesloten.

Anderen lazen ook: Instagram geblokkeerd in Iran, maar waarom?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren