Thailand_boys missing

Alle jongens en coach gered uit Thaise grot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Goed nieuws! De laatste vier jongens en hun coach zijn vandaag door reddingswerkers bevrijd. Ze zaten sinds 23 juni vast. Zondag en gisteren werden al acht kinderen uit de grot gered.

De geredde jongens en de trainer zijn met een ambulance en helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. Alle jongens die eerder gered werden hebben mogelijk een infectie opgelopen. Ze verblijven nu in een afgesloten ruimte waar ze onderzocht worden. Sommigen hebben een lage temperatuur en twee jongens hebben een lichte longontsteking opgelopen.

Fel daglicht

Omdat ze niet meer gewend waren aan het daglicht droegen de jongens een zonnebril bij het verlaten van de grot. Ze hebben er verder geen oogproblemen aan overgehouden.

Familie

Het team moet minstens een week in een afgesloten ruimte in het ziekenhuis blijven. De jongens die zondag zijn gered, hebben hun families al gezien vanachter een glazen wand.

Anderen lazen ook: Thais jeugdteam vermist in grot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren