Geld

Allerrijkste Nederlanders dit jaar nog rijker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Of ze nou bier, voetballers of shampoo verkopen, dit jaar werden de rijkste Nederlanders er nóg rijker door. Tijdschrift Quote onderzocht het en zette de allerrijksten onder elkaar.

Volgens Quote waren er niet eerder zoveel miljardairs in Nederland. Het zijn er nu 37, zes meer dan vorig jaar. 

Het blad maakt elk jaar een lijst met 500 rijkste Nederlanders. Heb je een miljoentje of wat op de bank? Dat is voor de Quote 500 niet genoeg, je moet minstens 88 miljoen euro hebben wil je op de lijst terechtkomen.

Bier

Op nummer 1 staat Charlene de Carvalho-Heineken, directeur van biermerk Heineken. Haar bezit wordt geschat op 14,2 miljard euro.

Een superrijke tweede is Frits Goldschmeding, oprichter van uitzendbureau Randstad. Hij is minder rijk dan vorig jaar, maar hij heeft nog steeds 4,4 miljard. De derde plaats met 3,6 miljard is voor Gérita en Inge Wessels, eigenaren van een bouwbedrijf.

Koning

Andere rijkaards zijn volgens het onderzoek: mediabaas John de Mol (2,7 miljard), de familie De Rijcke (Kruidvat, 2,2 miljard) de koninklijke familie (1 miljard) en dj Tiësto (160 miljoen).

Kloof

Hoe het kan dat rijke mensen steeds rijker worden? Simpel gezegd: omdat je met veel geld, nog meer geld kunt verdienen. BIjvoorbeeld door dure gebouwen te kopen en die voor een nóg hoger bedrag te verkopen.

Als je rijk bent, kun je je vermogen ook gebruiken om aandelen te kopen, bijvoorbeeld in een bedrijf. Als het goed gaat met dat bedrijf, verdien je veel meer dan als je geld op een spaarrekening zou staan.

Een andere reden voor de stijgende rijkdom van veel mensen is volgens economen dat rijken wereldwijd weinig belasting betalen. Daardoor is een grote kloof tussen arm en rijk ontstaan. Hoe dat precies zit lees je hier.

Anderen lazen ook: Kylie Jenner is jongste miljardair.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren