Urinoir

Alsjeblieft, een urinoir als cadeau

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Meer mannen voor de klas. Dat was de achterliggende boodschap van een gek cadeau dat de Pabo van Arnhem-Nijmegen afgelopen zaterdag kreeg.

Het idee voor het aanbieden van een mannen-wc kwam van Meestert!, een actiegroep die wil dat er meer mannen in het onderwijs gaan werken.

Variatie

Nu zijn er teams op scholen die vooral of bijna helemaal uit vrouwen bestaan, en dat moet anders vindt de actiegroep. Basisschoolleerkracht Nol Heinen vertelt aan Omroep Gelderland: 'Er is nu geen goede balans tussen mannen en vrouwen. Daarom zijn we voor meer meesters. Niet omdat mannen per se beter zijn, maar omdat meer variatie beter is.' 

Hoog tijd

Omdat er op de lerarenopleiding van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) nog geen speciale wc voor mannen was, kreeg de Pabo een urinoir van de actiegroep. De school vindt het zelf ook hoog tijd dat er meer mannen in het onderwijs gaan werken. 'Dit jaar is bijna 30% van de studenten man. Dat is veel meer dan jaren geleden. Alle inspanningen werken dus wel', vertelt een woordvoerster.

Anderen lazen ook: Is deze Nederlander de beste leraar ter wereld?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren