Amaiya (16) mag niet boksen met hoofddoek om

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Amaiya Zafar (16) mocht zondag de ring niet in, omdat ze een hoofddoek droeg. Ze werd gediskwalificeerd op een bokstoernooi in Kissimmee, Florida. Oneerlijk, vond haar tegenstandster.  Daarom deelde ze haar kampioenschapsriem met haar.

Amaiya Zafar trok net haar handschoenen aan bij het Sugar Bert Boxing NK in Kissimmee, Florida, toen het gevecht werd afgeblazen. Dat meldt The Washington Post. De leiding van het toernooi vond het gevaarlijk dat het meisje onder haar hoofdbescherming een hoofddoek en een lang shirt en legging droeg. Dat is in strijd met de (internationale) uniformregels, vindt de organisatie. Want als je iemands armen en benen niet kunt zien, zie je ook niet of iemand gewond is. 

Gedeelde riem

En dus werd Zafar gediskwalificeerd. Maar haar tegenstander Aliyah Charbonier legde zich daar niet bij neer en besloot haar winaarsriem te delen met Zafar. ‘Ze kwam naar me toe, gaf me de riem en zei: “Deze is van jou, jij bent gediskwalificeerd maar jij bent de ware winnaar. Dit is oneerlijk”’, Vertelde Zafar aan The Washington Post. Zafar is dol op boksen en maakt zich al jaren sterk voor het vechten mét hoofddoek. Ze hoopt dat de regels ooit veranderen. 

Amaiya

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren