Regenboogvlag

Amerikaanse (15) van school gestuurd om regenboogtrui

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een school in het Amerikaanse Louisville heeft een meisje van school gestuurd vanwege een foto op Facebook. Daarop is te zien in een trui met een regenboog. Voor haar staat een taart in regenboogkleuren. Haar school vond dat ongepast.

Voor de vijftiende verjaardag van Kayla had haar moeder een regenboogtaart geregeld. Een foto van haar dochter met taart én bijpassende trui plaatste ze op Facebook.

Levenswijze

Kort daarna kreeg Kayla's moeder een e-mail van het schoolbestuur. Volgens de school waren de regenboogkleuren een verwijzing naar 'gay pride' en dat zou in strijd zijn met de christelijke waarden van de Whitefield Academy. Daarom moest Kayla van school.

Regenboog

Regenboogkleuren zijn een symbool voor LHBT-rechten. Maar volgens de moeder van Kayla waren de taart en de trui zo niet bedoeld. De Whitefield Academy liet tv-zender CBS weten dat Kayla niet alleen vanwege de Facebook-foto was weggestuurd. Ze zou zich de afgelopen twee jaar vaker niet aan de regels hebben gehouden. Waar het precies over ging, werd niet gezegd.

Andere school

Kayla's moeder zegt dat haar dochter eerder in de problemen was gekomen nadat ze haar haar aan de zijkanten van haar hoofd had weggeschoren. Ook voor het rondlopen met een E-sigaret had ze al straf gekregen. Kayla is ondertussen naar een niet-christelijke school overgestapt.

Volgens haar moeder had Whitefield Academy aanvankelijk een positieve invloed op Kayla, maar 'de geloofsovertuigingen die ze haar nu opleggen zijn erg veroordelend. Dat is niet wat ik haar voor haar wilde.'

Anderen lazen ook: 4 vragen over de Gay Pride.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren