Amerikaanse scholier redt vlag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Eerlijk zeggen: Wat zou jij doen als je in het weekend langs school fietst en ziet dat de vlag in de schoolvlaggenmast (als die er al is!) naar beneden is gezakt? Dikke kans dat je denkt: ‘Dat lost de conciërge maandagochtend wel op’. De Amerikaanse Cole Dotson (18) reageerde een stuk vaderlandslievender.

Cole, eindexamenkandidaat op de Continental High School in de Amerikaanse staat Ohio, reed vorig weekend met zijn auto langs school. Ineens zag hij dat de vlag, die in de Verenigde Staten standaard voor elke school en op elk openbaar gebouw wappert, naar beneden was gezakt en bijna op de grond hing.

Geen moddervegen
Cole aarzelde geen seconde, zette zijn auto aan de kant en hield de vlag met zijn handen omhoog. Het idee van moddervegen op de Amerikaanse Star-spangled Banner kon hij niet verdragen.

Terwijl hij de vlag omhoog houdt, belt hij zijn oma (die op de school werkt) en ouders om hulp. Het duurt bijna een half uur voor zij komen helpen en al die tijd houdt Cole de vlag met twee handen omhoog. De foto die zijn moeder daarvan maakt, wordt op social media massaal gedeeld.

Respectvol
Veel mensen zien Cole als een voorbeeld voor hoe respectvol elke Amerikaan de vlag zou moeten behandelen. Cole zelf vertelt achteraf dat hij niet anders deed dan ‘zijn instinct volgen en uitvoeren wat hij vroeger bij scouting geleerd had.’

Cole doet deze maand examen en heeft daarna maar één wens: bij het Korps Mariniers, om zijn land te dienen. Aan zijn nationalistische mentaliteit zal het in elk geval niet liggen. Zelfs Facebook-pagina barst van de vaderlandslievende plaatjes:

Bijvoorbeeld van Cole zelf:

en verder:

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren