video school dresscode

Amerikaanse school biedt excuus aan voor video

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Op een school in de VS ontstond vorige week gedoe toen de leerlingen in hun eerste schoolweek een video te zien kregen. Deze ging over de dress code van de school. 3 vragen over de ophef.

1. Waarover gaat de video?

Marcus High School in Flower Mound, Texas, wilde in de video kledingvoorschriften van de school laten zien. In de video lopen meisjes op het nummer Bad Girls van M.I.A. in wijde T-shirts en korte broeken (shorts) door de gang. Iemand van de schoolleiding stuurt de meisjes vervolgens naar een lokaal voor dress code-overtreders. Daar moeten ze de zin die op het bord staat achter elkaar herhalen: 'Ik zal geen athletic shorts dragen.'

2. Waarom onstond de ophef?

De video ging al snel viral. Veel meisjes waren boos waren dat er geen dress code voor jongens te zien was. Ook zouden de beelden sexistisch zijn omdat ze close ups van de benen van de meisjes lieten zien, terwijl de boodschap tegelijkertijd was dat op school korte broeken niet gepast zijn (too sexual).  

cat 1534843275

3. Wat deed de school daarna?

De directeur van Marcus High School bood zijn excuses aan. Hij vond het vervelend dat de video zijn doel blijkbaar voorbij was geschoten, want de bedoeling was om 'ALLE leerlingen te wijzen op de dress code.' In het handboek voor leerlingen staat nu dat meisjes lange broeken, rokken of korte broeken van een geschikte lengte mogen dragen, vanaf het midden van het dijbeen of langer. Dezelfde regel geldt voor jongens. Hun broek mag trouwens ook niet halverwege de billen hangen, maar 'at the natural waistline'.

 Anderen lazen ook: Ophef over oefening 'school shooting'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten