Still uit video WGNO

Amerikaanse tiener opgebaard op lievelingsplek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Renard Matthews (18) uit New Orleans overleed eind juni. Zijn familie koos voor een bijzondere manier om afscheid te nemen. Ze lieten de jongen opbaren zoals hij het liefst zijn tijd doorbracht: zittend in de luie stoel voor de televisie.

Net of hij nog leeft. Zo ziet het eruit in het filmpje van het afscheid van Renard. Je ziet de Amerikaanse jongen relaxed onderuitgezakt zitten in een luie stoel voor de tv. Fles cola en snacks binnen handbereik. Gamecontroler in de hand. 'Kijkend' naar een wedstrijd van de Boston Celtics, zijn all time favorite basketbalploeg.

Meer beweging

Zo konden familieleden en vrienden afgelopen zondag vaarwel zeggen tegen Renard. Volgens een plaatselijke tv-zender wilden zijn nabestaanden hem graag herdenken 'zoals hij geleefd had'. En Renard bleef in zijn vrije tijd nu eenmaal het liefst thuis, gamend en tv-kijkend. Zijn moeder vertelde de tv-zender dat hij niet graag buiten kwam. Ze had laatst zelfs een hond voor hem gekocht om hem te stimuleren wat meer te bewegen. Maar precies dat is hem fataal geworden. Renard is eind juni beroofd van zijn telefoon en neergeschoten terwijl hij de hond uitliet. De dader is nog voortvluchtig.

Hier is het filmpje van de afscheidswake:

NOLA family chooses unique way to say goodbye to son

Anderen lazen ook: Diepe rouw om dood 15-jarige scholier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren