Scouting, Amerika, jongens

Amerikaanse transgenders mogen nu ook bij scouting

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
van Sadelhoff

Goed nieuws voor transgenderjongeren in Amerika: ze zijn vanaf nu welkom bij de jongensscouts. 

De populaire scoutingorganisatie Boy Scouts of America heeft besloten dat transgenders óók welkom zijn. Hiermee gooit de Amerikaanse scoutingclub de oude regel over boord. Volgens het bestuur is die regel achterhaald en niet meer van deze tijd.

Accepteren

Er zijn ongeveer 2,3 miljoen jongeren, tussen de 7 en de 21 jaar, lid van de organisatie. Een eeuw lang werden leden alleen toegelaten als op hun geboortecertificaat stond dat ze man zijn.

'Vanaf vandaag accepteren we jongeren op basis van het geslacht dat ze invullen op het inschrijvingsformulier', meldde de organisatie in een verklaring.

Handtekeningen

Drie jaar geleden waren Amerikaanse scoutingorganisaties ook al in het nieuws, omdat ze besloten dat homoseksuele jongeren ook welkom waren. Dat gebeurde nadat er bijna 2 miljoen handtekeningen waren verzameld tegen het verbod van de homoseksualiteit. Weer een jaar later werd besloten dat homoseksuele leiders ook welkom zijn bij de organisatie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren