mrbreast youtube bomen

Amerikaanse Youtuber wil 20 miljoen bomen planten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Als de teller van je kanaal de 20 miljoen abonnees bereikt, dan moet dat natuurlijk gevierd worden. Maar niet met een gekke winactie of extra video’s. Nee, de Amerikaanse Youtuber MrBeast viert deze mijlpaal op een hele andere manier. Voor het einde van dit jaar wil hij 20 miljoen dollar verzamelen zodat hij 20 miljoen(!) bomen kan planten.

De Youtuber, die in het echt Jimmy Donaldson heet, hoopt hiermee klimaatverandering tegen te gaan. ‘We willen laten zien dat YouTube niet alleen maar drama is’, vertelt hij. ‘We kunnen echt verschil maken.’ Donaldson hoopt dat deze actie de grootste YouTube-samenwerking ooit wordt. 

Hulp

Zelf schonk Donaldson 200.000 dollar, maar gelukkig staat hij er niet alleen voor. Zijn vriendin YouTuber Azzy doneerde al 10.000 dollar. En ook PewDiePie sloot zich bij de actie aan. De Nederlandse Youtuber Kwebbelkop doneerde maar liefst 2500 dollar. Inmiddels staat de teller van de actie al op 5.545.247 bomen.

In deze video kondigt MrBeast de actie aan:

Planting 20,000,000 Trees, My Biggest Project Ever!

1 miljard hectare

Het tijdschrift Science schreef onlangs dat er wereldwijd 1 miljard hectare bos moet worden geplant om klimaatverandering tegen te gaan. De regering van Ethiopië zei daarop 200 miljoen bomen in één dag te willen planten. En ook Donaldson probeerde het voor een video. Het lukte hem om samen met vrienden 300 bomen in één dag te planten. Hopelijk worden dat er binnenkort heel veel meer! 

Anderen lazen ook: YouTube-kanaal Soph (14) offline na haatzaaien.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren