Oneless

Amerikanen zagen hun wapen in stukken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Veel mensen in de Verenigde Staten maken hun wapen kapot. Foto's en video's daarvan plaatsen ze op social media met #OneLess. Ze willen een statement maken na de schietpartij in Florida.

Na de schietpartij op een school in Florida, waarbij een 19-jarige jongen zeventien mensen doodschoot, is de discussie over de wapenwet weer volop aan de gang. De leerlingen van de school zijn woedend. Op de politiek en op president Trump, omdat die weigeren om de vuurwapenwet aan te passen.

Discussie

Zo'n 47 procent van de Amerikanen heeft een vuurwapen, maar veel mensen willen dat het moeilijker wordt om aan wapens te komen. Dat is nu namelijk vrij makkelijk. Andere Amerikanen vinden dat ze het recht hebben om zichzelf te beschermen als dat nodig is. Dat staat ook in de grondwet. President Trump gaf aan dat hij het wapengeweld op scholen wil aanpakken. Mensen moeten volgens hem beter gecontroleerd worden als ze een wapen willen aanschaffen. Ook denkt hij erover om leraren te bewapenen. 'Een leraar met een wapen kan een aanval snel beëindigen', zei hij in een gesprek met slachtoffers en nabestaanden van schietpartijen. 

Een minder

Maandag lagen tientallen studenten al doodstil op de grond bij het Witte Huis in Washington, om de slachtoffers te symboliseren. Op social media verschijnen nu ook veel video's met #OneLess. Scott Pappalardo uit New York begon met het doomidden zagen van zijn wapen. 'Mensen zeggen altijd: Er zijn zoveel wapens in omloop. Nou, nu is er een minder', vertelt hij. Het filmpje is al honderdduizenden keren bekeken.

Gun owner destroys rifle after Florida shooting: ‘Now there’s one less’

#OneLess

De actie van Pappalardo bleek voor veel Amerikanen een zetje in de rug om ook hun wapen doormidden te zagen of kapot maken. De hashtags #OneLess en #OneLessGun worden veel gebruikt.

Laeh Tuls 1519289643


Justin 1519289685ATHE1STP0WER/Kriz 1519289738


Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Amerikaanse protesten tegen vuurwapens en Wie was de schutter van het bloedbad in Florida?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren