Anne Frank voorgelezen voor iedere Italiaanse voetbalwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Voetbalwedstrijden in Italiaanse competitie beginnen deze week een beetje anders dan anders. Niet met het clublied of met een wave met veel gejuich, maar met het voorlezen van een stukje uit het dagboek van Anne Frank: Het Achterhuis. De Italiaanse voetbalbond heeft dat besloten na gedoe bij Lazio Roma.

Supporters van voetbalclub Lazio Roma plakten vorige week het supportersvak van aartsrivaal AS Roma vol met stickers. Daarop stond het Joodse meisje Anne Frank met een shirt aan van voetbalclub AS Roma. De stickers waren bedoeld als belediging.

De Italiaanse voetbalbond vindt het absoluut niet kunnen dat plaatjes van Anne Frank zijn gebruikt. Door voor iedere wedstrijd een stukje van het dagboek voor te lezen, hopen ze dat mensen beter nadenken.

Extreem-rechts

De harde supporterskern van Lazio heeft veel aantal aanhangers van extreem-rechtse organisaties. De supporters haalden al vaker met incidenten en beledigingen het nieuws. Ook rondom de komst van de Nederlandse speler Aron Winter was er destijds veel gedoe. Hij verkaste in 1992 van Ajax naar Lazio. Aron is een Joodse naam en hij was ook nog eens een donkere speler. Dat was voor sommige supporters dubbelfout. Er waren protesten bij het stadion en een joodse begraafplaats werd beklad. Maar toen Winter een goede succesvolle speler bleek, werd hij plotseling een van de publiekslievelingen.

Anne Frank

Anne Frank werd wereldberoemd door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. In haar dagboek schrijft ze over haar onderduiktijd in het Achterhuis. Ze was daar verstopt voor de Duitsers. Uiteindelijk werd ze toch gevonden en opgepakt. Ze kwam om in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Dagboek Anne Frank vandaag 75 jaar oud of De 7 beruchtste voetbalrellen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren