ANP XTRA - appen op de fiets

Appen op de fiets? Verboden!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Even snel Instagram checken, je BFF appen, bellen of je favoriete muziek opzoeken? Vanaf morgen kun je dat beter niet doen terwijl je aan het fietsen bent.

Voor automobilisten is het al langer verboden en vanaf 1 juli mogen ook fietsers niet meer op hun mobiel als ze onderweg zijn. Doe je het toch? Dan loop je het risico op een boete van 95 euro. De wet is bedacht door minister Cora van Nieuwenhuizen (Verkeer). Volgens haar moet je in het verkeer je aandacht erbij houden. En niet bezig zijn met je telefoon.

Wat mag wel?

Volgens de nieuwe wet mag je niet je mobiel vasthouden als je een fiets (of ander voertuig) bestuurt. Even stoppen langs de kant van de weg om te bellen mag natuurlijk wel. Ook kun je oortjes gebruiken of een houder op je stuur klikken, zodat je toch op je telefoon kunt kijken. Maar pas op: kijken mag wel, klikken of swipen niet. Dus bij deze... je bent gewaarschuwd.

Anderen lazen ook: Boete van 95 euro voor appen op de fiets.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren